Vad gör en rörmokare?

Hejsan, min brorsa är en rörmokare i Borlänge och hjälper människor med rörproblem varje dag.

Dagen börjar tidigt för min bror. Han går upp vid sextiden på morgonen och hinner äta frukost innan han går till jobbet. Hans jobb som rörmokare är viktigt eftersom det är hans ansvar att åtgärda problem med rören om det uppstår några problem. Min bror arbetar hårt varje dag för att reparera trasiga vattenledningar eller avloppssystem så att människor kan bo kvar i sina hem utan att oroa sig för att förlora grundläggande tjänster som rent vatten eller toaletter.

Min bror tycker verkligen om sitt jobb och han berättar ofta för mig om olika typer av jobb som han gör under dagen. Vissa dagar kanske han måste gå in under någons hus för att ta reda på varifrån en läcka kommer, medan han andra dagar kanske installerar nya delar på rör som behöver repareras. Det faktum att min bror hjälper människor som detta varje dag är något som jag är mycket stolt över.

Det där är min bror – en hårt arbetande rörmokare som hjälper folk med sina rörproblem i Borlänge. Han har berättat att det är brist på arbetskraft, kanske är detta ett jobb för dig? Du kommer att tjäna bra, men får anstränga dig lite om du vill bli rörmokare. Sök en utbildning nu och antingen på gymnasiet eller på Komvux. Det är inte någon direkt lång utbildning, du kommer aldrig bli arbetslös och du kommer få en bra lön, så vad väntar du på? Gör det!

PS: Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig. Du kan mejla mig, eller så kan du skriva nere i kommentarsfältet nedan. Jag svarar gärna på alla dina frågor! Ingen fråga är för du för att ställa, det finns inga dumma frågor ju!