Är det dags att måla taket?

Du har säkert funderat på att måla taket på ditt hus minst en gång. Att måla om taket är billigare än att byta ut taket, så varför tvekar du? Kanske beror det på att du behöver hjälp med takmålning i Norrköping? Idag tänkte jag prata lite närmare kring varför det är bättre att måla om taket istället för att lägga nytt.

Målning av yttertak – takmålning eller takbyte?

När ditt tak börjar läcka igen efter reparationer för fjärde gången på åtta år är det dags att göra något åt saken. Takbyte verkar vara ett dyrt jobb, men oftast är det inte så farligt. Det finns dock andra vägar att gå – ett alternativ är utvändig takmålning. Innan du byter ut ditt tak helt och hållet bör du överväga utvändig takmålning som kommer att spara pengar!

Målning av yttertak är ett endagsjobb, medan takbyte vanligtvis tar två eller tre dagar att genomföra. Takmålning är också bra för miljön, eftersom takfärg har låg VOC-halt (flyktiga organiska föreningar) och inte innehåller några skadliga lösningsmedel, så det är mycket säkrare för dig, din familj och vår planet. Takmålning har också andra fördelar – flagnande takfärg kan orsaka läckor, fläckar i taket och mögeltillväxt. Det vill du inte ha i ditt hus!

Så varför inte prova takmålning i stället för att lägga ett nytt tak? Det är billigare än takbyte, lättare att ordna och definitivt bättre för miljön. Den enda nackdelen kan vara om du behöver hjälp med takmålning eller bara vill att någon att ta hand om alla detaljer. Takmålning är ett jobb för proffs, så tveka inte på att ta hjälp av ett kunnigt företag ifall du behöver hjälp med takmålning i Norrköping med omnejd.

Det var allt för idag, jag hoppas att du har gillat det – tack för att du läste! Ha en trevlig dag.